De AfricAlive Expeditie vraagt in verschillende media aandacht voor haar expeditie en de projecten die zij verslaat. Het hoofdmedium hiervoor is deze website. Hieronder volgt een overzicht van de media aandacht die wij genereren.

Televisie

RTV West De regionale omroep van het gehele Westland zendt regelmatig nieuwsitems van vier minuten uit over de projecten van de AfricAlive Expeditie.
RNN7 De regionale omroep van Rotterdam en omstreken, welke in 2008 nationaal wil gaan uitzenden, zendt nieuwsitems uit over de projecten van de AfricAlive Expeditie.
Llink Na de expeditie kunnen we hoogstwaarschijnlijk in het televisie programma Llinke Soep verschijnen.
SchoolTv Wil beelden van ons gebruiken in hun programma bij voor hen relevante onderwerpen.
NCRV De NCRV heeft, naast de exposure over de expeditie op het internetplatform mambopoint.tv van de NCRV, het team van AfricAlive uitgenodigd om in een televisieuitzending te komen, waarin de AfricAlive Expeditie zijn verhaal komt vertellen.
Delft Blauw (RTL) Eind 2007 geeft de TU Delft uitsluitsel over het uitzenden van een nieuw seizoen Delfts Blauw op RTL5. De redactie van het programma heeft al aangegeven interesse te hebben in het uitzenden van het beeldmateriaal van de AfricAlive Expeditie.
Discovery Channel Na de Expeditie is Discovery Channel Nederland geinteresseerd in de beelden van de AfricAlive Expeditie. Het gaat hierbij om 6 zogenaamde ‘short formats’, korte filmpjes van 5 minuten tussen de hoofdprogramma’s door. Daarnaast is er een verkennend gesprek geweest met de TU Delft en AfricAlive voor een duurzaamheidsitem van projecten van de TU Delft.

Nieuwe Media

mambopoint.tv Een nieuw platform op internet van de NCRV welke vanaf 10 oktober 2007 gaat uitzenden. Zij hebben het AfricAlive team gevraagd om de items van de expeditie te mogen uitzenden op een eigen kanaal.
skoeps.nl De AfricAlive Expeditie is gevraagd voor een pilot-project voor ´Voice of Africa´. Het project geeft de Afrikanen een platform om hun stem te laten horen via de nieuwe media. Skoeps is het Cross-media-platform voor burgerjournalistiek waarop de AfricAlive Expeditie dit uitvoert, met gebruik van filmpjes gemaakt op een mobiele telefoon.
new-energy.tv Een internetsite voor web-tv waarop items worden behandeld die te maken hebben met duurzame energie. De AfricAlive Expeditie zendt items uit op deze site.
hetlaatstenieuws.tv Internetsite met het laatste nieuws over uiteenlopende gebeurtenissen in Nederland. Deze site werkt nauw samen met het televisiekanaal RNN7, voor het bereiken van een zo breed mogelijk publiek.
tvgids.nl De grootste online televisie gids van Nederland kondigt alle items van de AfricAlive Expeditie aan en linkt deze door.
africaserver.nl Vermelding op de site. De AfricAlive Expeditie zendt items uit op deze site.
afrikanieuws.nl Vermelding op de site. De AfricAlive Expeditie zendt een item uit op deze site.
hyves.nl Als grootste communityplatform van Nederland, met meer bezoekers per dag dan Google in Nederland, heeft ook de AfricAlive Expedite een eigen trouwe community gecreerd.
waterpyramid.nl Vermelding op de site, met een link naar één van de items. Het adres van deze site staat ook op de levensgrote waterpiramide langs de A13, welke is gerealiseerd met behulp van het AfricAlive team.
students4sustainability.nl Vermelding op de site, met een link naar één van de items.
aaws.nl Vermelding op de site, met een link naar één van de items.
nice-international.com Vermelding op de site, met een link naar één van de items.
lion-heart.nl Vermelding op de site, met een link naar één van de items.
Vermelding op de site yamaha-motor.nl
duurzamedinsdag.nl
www2.eur.nl
eon-benelux.nl
2xplore-it. eu
pilgrimsconsult.nl
motorfreaks.nl
tudelft.nl
4x4site.nl
travelmaniacs.nl
nerons.nl
travelclinic.com
afrikatour.nl
nolan.nl
oliepeil.nl
nre-energie.nl
afrikaforum.nl
reisweb.nl
delft.nl

Dagbladen

Sp!ts Items over AfricAlive; na twee publicaties besloot Sp!ts dat een column toch niet in hun programma past.
Telegraaf Item over AfricAlive
AD Twee items over AfricAlive
Stadskrant delft Item over AfricAlive.
Delft Item over AfricAlive.

Radio

Radio1 AfricAlive in de uitzending bij ‘Vroege Vogels’; daarnaast is er een vervolgafspraak voor een tweede uitzending na de expeditie
Omroep Brabant AfricAlive vijfmaal in de uitzending bij ‘gast van de week’

Magazines

Motormagazine Afspraak voor groot artikel met 25 foto’s.
Autoweek Geinteresseerd in artikel na de expeditie
Klantenmagazine Nissan Item over AfricAlive
TED (jongeren) Items over AfricAlive (twee publicaties); afspraken voor vervolg publicatie(s).
Zuid Afrika Magazine (ZAM) Afspraak voor artikel.
Ode (opinieblad) Afspraak voor artikel.
Onze wereld (ontwikkelingswerk) Afspraak voor artikel.
NHL Magazine Afspraak voor artikel.

Universiteitsbladen

Delta Item over AfricAlive; afspraken voor vervolg publicatie(s)
Erasmus Magazine Item over AfricAlive
Leonardo Times Items over AfricAlive (twee publicaties); afspraak voor een vervolg publicatie na de expeditie.
Carmina Burana Virgiel Item over AfricAlive.
InHolland Nog verder te bepalen

Overig

Expositie Techniek Museum Delft Expositie over de AfricAlive Expeditie; er worden verschillende door de Expeditie bezochtte projecten uitgebreid behandeld. Daarnaast worden er filmpjes getoond.
Waterpiramide A13 Piramide langs de A13 van een van de door de AfricAlive Expedite bezochtte projecten. Via de internetsite op deze piramide wordt gelinkt naar de AfricAlive Expeditie.
Eindsymposium TU Delft Aandacht voor de AfricAlive Expeditie.
Landelijke televisie van de CAR In de Centraal Afrikaanse Republiek is er een uitgebreid item geweest over de AfricAlive Expeditie.
DVD Een door AfricAlive uit te geven DVD na de expeditie
Expeditieboek Een door AfricAlive uit te geven boek na de expeditie
Nationaal Sustainablity Congres AfricAlive heeft het plan aanwezig te zijn op dit congres op 20 november in het WTC gebouw in Rotterdam en een presentatie geven over de expeditie