Actuele route informatie is te vinden op de Nieuws pagina.

De route die het AfricAlive team zal volgen is bepaald aan de hand van de projecten die bezocht gaan worden en de gevaren die onderweg te verwachten zijn. De meest veilige route is altijd gekozen. Vanuit Delft zal het Team door Belgie Frankrijk en Spanje naar Gibraltar rijden alwaar een boot hen opwacht om de oversteek te maken naar Ceuta in Marokko. Vandaar zal de route leiden langs de westkust van Afrika door de Westerlijke Sahara richting Mauritanie. Richting de grens met Senegal zal ook het einde van de woestijn in zicht komen en het begin van de Savanne en de regenwouden.

Eenmaal in Senegal is het nog een klein stukje naar Gambia alwaar een vliegtuig de mannen opwacht voor de sprong naar Sierra Leone. Hier bezoekt het team het palmolie plantage project waarna teruggevlogen wordt naar Banjul, Gambia, en de reis per voertuig vervolgd wordt. Door de Savanne van Senegal trekt de expeditie oostwaarts richting Mali.


Vanuit Mali gaat de reis zuidwaarts richting Burkina-Faso en Ghana vanwaaruit oostwaarts wordt afgebogen richting Togo en Benin. Vanuit Benin zal Noordwaarts gereden worden naar Niger om de gevaarlijke gebieden in Nigeria te vermijden. Nigeria zal dan vanuit het noorden binnen gekomen worden en door het dunbevolkte noordoosten van Nigeria naar Kameroen leiden.

Eenmaal in Kameroen worden het team opgewacht door een gewapende collonne, ondersteund door een humanitaire organisatie uit Sudan, die het gezelschap zal begeleiden door Kameroen onder Chad door naar de Centraal Afrikaanse Republiek. In het meest zuid oostelijke puntje van de CAR zal de karavaan Sudan binnen rijden net onder het gevaarlijke oorlogsgebied Darfur door.

Vanuit Zuid-Sudan zal de route verder voeren naar Oeganda alwaar het EON project tegen de ontbossings bezocht zal worden. Hiervandaan gaat de route zuidwaarts door Kenya richting Tanzania naar het REAL project. Vanuit Tanzania rijdt het team door naar Mozambique om direct via Zimbabwe, Zuid-Afrika binnen te rijden. Bij genoeg ruimte in het schema zal vanaf noordelijk Zuid-Afrika getracht worden Botswana en Namibie aan te doen om vandaaruit zuidwaarts te reizen en uiteindelijk te genieten van een welverdiende rust in Kaapstad.